Trivsel på Arbejdspladsen

Trivsel på arbejdspladsen - Arbejdsglæde og positiv kommunikation. Mindfulness og meditation. Et-dags seminar i at fremme det gode psykiske arbejdsmiljø.

Trivsel på arbejdspladsen? Har I brug for en saltvandsindsprøjtning til at fremme arbejdsglæden og den mentale trivsel på arbejdspladsen?

Thomas Flindt og Elizabeth Folker har tilrettelagt dette et dags kursus med henblik på at fremme det gode psykiske arbejdsmiljø. Med humoristisk, faglig og øvelses orienteret tilgang, vil dagen inspirere personalegruppen, hvilket på sigt vil føre til større trivsel og mere arbejdsglæde.

Arbejdsglæde vil sige, at kunne gøre en forskel og have muligheden for at lykkedes i sit arbejde. Noget af det mest betydningsfulde for vores trivsel og for vores oplevelse af at lykkes, er at vi i hverdagen har kollegaer vi arbejder godt sammen med. Arbejdsglæden starter hos en selv og det har betydning, hvilken holdning man selv møder ind med på arbejdet. Ved at fortælle og fokusere på de gode og positive historier fra arbejdspladsen frem for de negative, er stemningen allerede løftet. Det er med sproget at vi begriber og kan ændre vores verden. Derfor sker al forandring med en forandring i sproget. Kvaliteten af vores kommunikation er vigtig i alle relationer ikke mindst den arbejdsrelaterede.

Ved fokus på positive historier og positiv kommunikation kommer I længere mod en sjov og inspirerende hverdag med et godt psykisk arbejdsmiljø.

Kurset består af tre moduler:

– Modul 1: Arbejdsglæde og motivation. Gode vaner og Vind/Vind mentalitet. (Thomas Flindt)
– Modul 2: Positiv kommunikation. Workshop og arbejde med “Den gode historie” (Elisabeth Folker)
– Modul 3:  Mindfulness og meditation. Værktøjer til at stresse af og lade op igen. (Thomas Flindt)

På kurset vil I få redskaber til at fortælle de gode historier og værdsætte det bedste i hinanden. Historiefortællinger er en relationel proces mellem mennesker. Fortælling skabes og vedligeholdes i den sociale interaktion på arbejdspladsen. Fortællinger er derfor på godt og ondt essensen af måder at forholde sig til hinanden på. Kurset indeholder oplæg med gruppearbejde, øvelser i positiv kommunikation og narrativ organisationsudvikling.

Mindfulness er træning af bevidst nærvær. Ved at opøve og træne bevidst nærvær bliver I mere bevidste om nuets realiteter og muligheder. Når vi bringer mere nærvær og opmærksomhed ind i vores hverdagsrelationer såvel som handlinger, træder vi ud af automatisk tænkning og ind i en rummelighed og klarhed der giver en dybere forståelse af de opgaver og de mennesker der er tæt på os.

Med Trivsel på arbejdspladsen får I en sjov og konstruktiv kursusdag med fokus på arbejdsglæde, kommunikationen og det psykiske arbejdsmiljø. Varighed 6 – 7 timer inklusiv pauser.

Elisabeth A. Folker er Lektor og Cand. Pæd og underviser til daglig på pædagoguddannelsen v. Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg. Elisabeth er medforfatter til bogen ”Trivsel i daginstitutionen – mellem politik, pædagogik og praksis” og har særligt speciale og undervisningserfaring i trivsel, psykisk arbejdsmiljø herunder kommunikation og kommunikative processer, ved ex professionelle samtaler og konflikthåndtering. Elisabeth har en stærk faglig motivation for at arbejde med kommunikation på arbejdspladsen med henblik på arbejdsglæde, ”det gode liv” og øget livskvalitet.

Thomas Flindt har undervist i og praktiseret mindfulness i 20 år. Startede kursusvirksomheden LEV NU i 2003 og har siden hen afholdt over 1500 arbejdsglæde foredrag, kurser og workshops på danske såvel som internationale virksomheder.

Trivsel på arbejdspladsen for 7 børnehuse i Århus kommune:

Hej Thomas Flindt

Jeg var til foredrag med dig sidste weekend. Meget inspirerede og positiv indstilling du har til livet. Dit oplæg har i den grad smittet af og har givet mig et skub i den rigtige retning, da jeg kæmper en del med at tro på de gode ting i livet bare sker for en, lige pludselig… 

Så tak for et stykke med mod på livet igen.

Nina Elisabeth Holm

Kære Thomas

Jeg oplevede dine oplæg som inspirerende og interessante. Du har et smittende drive og en fantastisk udstråling, som beriger dit budskab med masser af energi og nærvær. At du løbende inddrog dig selv, og trak referencer fra egne livserfaringer gjorde dit budskab yderligere vedkommende og autentisk.

Mindfulness-delen var et behageligt og underbyggende supplement til de talte ord.

Mødet med dig efterlod mig inspireret og nysgerrig. Og styrket i min eksisterende livsfilosofi om at vi gennem aktiv forholden, via positiv fokusering- kan influere vores evne til “glæde”, balance og lykke!

Tak for det!

Laura Marie Bach

Arbejdsglæde foredrag med Thomas Flindt – 2 timers foredrag – klik her

Høre mere om Lev-Nu

* Husk
Warning: Undefined array key "form_id" in /customers/c/d/2/lev-nu.dk/httpd.www/wp-content/plugins/ninja-forms/includes/Widget.php on line 53 Warning: Undefined array key "display_title" in /customers/c/d/2/lev-nu.dk/httpd.www/wp-content/plugins/ninja-forms/includes/Widget.php on line 54