Nuet >versus< Tid

Thomas Flindts foredrag: "Nuet versus Tid"

Der er to store kilder til stress hos os mennesker. Den ene kilde er vores forhold til tid (fortid – fremtid)
Den anden kilde er vores unødvendige forhold til frygt og bekymring, som ofte handler om en fremtid vi frygter. Når vi er i frygtfølelsen, føler vi os truede på vores overlevelse. Den følelse frarøver os glæden ved livet og stjæler vores evne til at være kreative og rummelige.


Kom på en rejse tilbage til nuet og få rummelig kvalitetstid i dine øjeblikke


Tid er en vigtig vare i dag, og for nogle mennesker, en mangelvare. Man kan købe sig til tid, man kan sælge sin tid, man kan spare tid, og man kan vinde tid. Men hvad er tid for dig? Har du mistet dig selv i tiden eller bevæger du dig elegant gennem nuet.

At være tilfreds eller stolt over at være tilstede i dette øjeblik er en kvalitet mange mennesker savner i deres liv i dag. Og vi er slet ikke i tvivl når vi møder den kvalitet hos et andet menneske. Vi kender forskellen på at møde et menneske der har tid og et menneske der ikke har tid. Forskellen er et menneske der har ro og fred med sig selv i nuet og et menneske der er fortabt sig i tiden.

Nuet er naturens intelligens – en naturlig intelligens som alle mennesker rummer. Mangler du tid, mangler du ofte dig selv. I årtusinder har vi levet efter naturens rytme og intelligens. Fra solopgang til solnedgang. Nu har vi skabt ”vores egen tid” Det har givet os flere muligheder og deslige flere problemer. Har vi glemt os selv og det der betyder mest for os? Er tiden inde til at vende hjem til nuet?

Hør om kontrasterne i Nuet versus Tid og få værktøjer til flere simple øjeblikke


Et anderledes og underholdende indslag om at blive fri af stress og stærkere i dine værdier. Foredraget er også en meditativ oplevelse, hvor deltagerne får mulighed for at slippe tiden og alle de ting der følger med tiden. De deltagende får 5 stærke vejrtrækningsøvelser med på vejen. Øvelser der trækker livet ind i nuet.

Varighed 2 x 45 minutter.

Reference i digtform:
Kære Thoms Flindt
Tak for et inspirende foredrag torsdag den 14. august 2014 i Pharmadanmarks bibliotek. Når jeg går til foredrag tager jeg en masse noter for at huske budskaberne. Budskaberne sætter jeg sammen til “digte” for det giver mening for mig. Jeg har også samlet nogle af dine budskaber i et “digt”, som jeg kalder for Lev nu. Jeg håber, at du kan nikke genkendende til dine egne budskaber. Her er “digtet”:
Titel: Lev nu


Jeg er i live.

Jeg lever lige nu.

Jeg vælger bevidst

at være tilstede i nuet.

Jeg er fuldt opmærksom

på det, som jeg gør lige nu.

Jeg er tilstede i nuet.

Jeg evner at nyde nuet.

Jeg evner at være tilstede

ved hvert enkelt menneske.

Jeg ser det bedste i dig.

Jeg forventer det bedste.

Jeg tillader mig selv at fejle.Jeg har travlt med at fixe livet.

Jeg glemmer at leve nu.

Jeg siger fra og holder fri.

Jeg putter en kuglepen i munden.

Der sker noget magisk.

Jeg griner for at forløse

smerte, anspændthed og stress.

Jeg er tro mod mine følelser.

Jeg leger og bruger min fantasi.

Når jeg får en ide,

så gør jeg noget ved det.

Jeg lever nu.

Lev nu.


Skrevet af Mette Sarup


Inspireret af Thomas FlindtØnsker du et heldagskursus i Arbejdsglæde og Mindfulness klik her: Arbejdsglæde og Mindfulness

Høre mere om Lev-Nu

* Husk
Warning: Undefined array key "form_id" in /customers/c/d/2/lev-nu.dk/httpd.www/wp-content/plugins/ninja-forms/includes/Widget.php on line 53 Warning: Undefined array key "display_title" in /customers/c/d/2/lev-nu.dk/httpd.www/wp-content/plugins/ninja-forms/includes/Widget.php on line 54