Arbejdsglæde øvelser

Skab arbejdsglæde efter ferien – 5 øvelser

Har du haft en god ferie og tænker YES – nu skal jeg tilbage på arbejdspladsen.
Eller tænker du ååhhh nej – nu starter ræset igen. Så er her 5 gode arbejdsglæde øvelser.
Jeg anbefaler, at du skriver dine arbejdsglæde øvelser ned.

1. Brug dine kollegaer som motivation. Fortæl dig selv, hvorfor at du er glad for en eller flere kollegaer. Hvilke egenskaber har du “savnet” ved denne person, og hvorfor kan denne kollega (eller flere kollegaer) tænde din motivation. Tillad denne person at være at spejl og brug disse egenskaber i dit eget arbejde.

2. Vær taknemmelig for dit job. Jeg er sikker på, at da du fik dit job, så var du meget taknemmelig for dit job. Hvad kan du være taknemmelig for i dag? Det behøver ikke at være noget stort og overvældende. Find 3-5 ting du er taknemmelig for ved dit job.

3. Anerkend dit og andres arbejde. Alle vokser af anerkendelse. Både anerkendelse og belønning er vigtigt, da det holder motivationen oppe på arbejdspladsen. Hvis man aldrig bliver anerkendt for et godt stykke arbejde, så falder arbejdsglæden. Beslut dig for, at du vil anerkende det gode du ser på dit arbejde og hos dine kollegaer. Undersøgelser har vist at glæden stiger når vi giver ros, ikke kun hos modtageren af ros, men også hos giveren. Det er en Win/Win.

4. Brug din begejstring. Lad dig Begejstre over de små ting i hverdagen. Brug ord som YES og WOW. Begejstring er en tilstand du selv har indflydelse på. At lytte begejstret og at tale begejstret er noget man aktivt selv skal vælge at gøre. Prøv det.. Det er sjovt “at lade sig” BEGEJSTRE.

5. Brug din krop. Har du et kontorjob, så vælg at bruge din krop aktivt. Kom op og hop et par gange om dagen. Husk at fejre din små succes’er i hverdagen ved at få armene over hovedet og sige “YES – Vi gjorde det” eller “YES – det lykkedes” Kroppen er en meget taknemmelig størrelse. Gør du godt for din krop, vil din krop gøre det godt at være dig..

Sidst men ikke mindst. Vælg at komme tilbage på jobbet med en god indstilling. En god indstilling betyder ALT. En god indstilling vil ikke blot løfte dit eget humør, det vil gøre mange ting nemmere i din arbejdsdag. Skriv essensen af disse arbejdsglæde øvelser ned. Gør det til dit eget og skriv hvordan din indstilling vil være og hvordan du vil komme tilbage fra ferien.

Høre mere om Lev-Nu

* Husk
Warning: Undefined array key "form_id" in /customers/c/d/2/lev-nu.dk/httpd.www/wp-content/plugins/ninja-forms/includes/Widget.php on line 53 Warning: Undefined array key "display_title" in /customers/c/d/2/lev-nu.dk/httpd.www/wp-content/plugins/ninja-forms/includes/Widget.php on line 54