Coaching

Charlotte Grønberg

Jeg er uddannet coach indenfor Positiv Psykologi. Det handler om at arbejde med de personlige værdier, og netop værdier er det, der har fanget min interesse. Derfor har jeg taget en uddannelse, der giver coaching et højere niveau. Det stepper samtalen op til et mere indsigtsfuldt niveau, hvor dine værdier bliver udfordret og kommer på en rejse. Det hedder protreptik, er en filosofisk tilgang, og det kan også omtales som samtalekunst.

DEN FILOSOFISKE SAMTALE

Jeg er vild med naturen - faktisk kan jeg bruge flere timer dagligt, når jeg er ude at gå med min hund.  Jeg bliver inspireret, tænker nye tanker og jeg forestiller mig, hvordan tanken kan omsættes til handling. Det er nemlig i handlingen, at jeg ændrer noget - ændrer mig selv, hjælper andre gennem deres forandring, og støtter dem gennem deres proces.

Hvad kan den filosofiske samtale? (i coaching)

Umiddelbart kan det lyde lidt tungt og meget anderledes at tale filosofi ind i en samtale. Lad mig endelig sige med det samme, at denne type samtale åbner op for en meget refleksion. Der er god tid til at tænke over de spørgsmål, der bliver taget op, tid til at overveje svaret, før det siges højt. Selv får jeg øjnene op for nye muligheder, som jeg ikke har overvejet tidligere.

Filosofi er slet ikke kedeligt. Faktisk indeholder filosofi meget humor, når vi tør åbne op for os selv og det, vi tænker. Alt er simpelthen tilladt - intet er forkert, og det kan gøre det sjovt.

Hvor ligger det, der får smilet og grinet frem?

I den filosofiske samtale er der altid fokus på en værdi, et begreb eller en udfordring. Lad mig endelig komme med et eksempel: Jeg vælger humor.

Hvad er humor? Hvordan mærker du humor? Hvor oplever du humor? Hvad gør humor for dig? 

At vælge et "let" begreb bliver samtalen det samme. Hvem pokker kan være trist og ked af det, når humoren for mulighed for at komme i fokus.

Jeg bruger ofte humor i min hverdag

Ikke fordi der som udgangspunkt altid er noget at grine af i hverdagen - og dog. Kan vi ikke altid finde et eller andet - stort som småt - der får smilet frem hos os, og hvis vi giver os selv lov, så kan vi også vælge at grine af det. At grine frigiver lykkehormon, og det vil fx sige, at de tunge tanker ikke længere fylder det samme. At der i enhver tanke er en smule at grine af. Når vi er bevidste om at se efter de små sjove indfald, så åbner vi op for, at vi faktisk også kan grine af os selv, selvom situationen umiddelbart ikke er sjov.

Jeg føler mig privilegeret

Jeg er taknemmelig hver morgen. Taknemmelig for at være i stand til at hjælpe andre mennesker, i stand til at ændre deres indsigt i dem selv, så de kan se ind i en bedre livskvalitet.

Jeg er taknemmelig for, at jeg har muligheden for at komme ud hver dag, smile og grine hver dag, få andre til at smile og grine hver dag. Så smil og grin gerne sammen med mig!

VIL DU GERNE VIDE MERE?
Har du lyst til at gå på opdagelse – og blive klogere på dig selv? 
Hvis du ønsker coaching og filosofiske samtaler hos mig, så kontakt mig endelig for en kort uforpligtende samtale. Den koster kun din tid og giver dig de bedste forudsætninger for at finde ud af, at det er den rigtige beslutning for dig. 

Kontaktoplysninger

Telefon 51 91 16 00

www.coachingbygroenberg.dk

mail@coachingbygroenberg.dk

Jeg ser frem til at høre fra dig.

Høre mere om Lev-Nu

* Husk
Warning: Undefined array key "form_id" in /customers/c/d/2/lev-nu.dk/httpd.www/wp-content/plugins/ninja-forms/includes/Widget.php on line 53 Warning: Undefined array key "display_title" in /customers/c/d/2/lev-nu.dk/httpd.www/wp-content/plugins/ninja-forms/includes/Widget.php on line 54